6 Λόγοι για να αγοράσεις ηλεκτρονικό τσιγάρο

Πολλοί, αν όχι όλοι, από αυτούς που ξεκινάν το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχουν υπάρξει στο παρελθόν καπνιστές των κανονικών τσιγάρων που όλοι ξέρουμε. Είναι πολύ πιθανόν ότι διαβάζεις αυτό το άρθρο επειδή σκέφτεσαι και εσύ να ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή επειδή ψάχνεις για εναλλακτικές λύσεις.

Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε 5 από τους βασικότερους λόγους που ωθούν κάποιον στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, γνωστά επίσης και ως ecigs. Το αν τελικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κάτι για σένα… θα το κρίνεις εσύ.

Λόγος # 1 – Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν μυρίζουν

Κακά τα ψέματα, το κάπνισμα είναι μία βρωμερή συνήθεια. Μυρίζει το στόμα σου, μυρίζουν τα ρούχα σου, μυρίζει το σπίτι σου, μυρίζει το αμάξι σου. Ο λόγος που το τσιγάρο βρωμάει είναι απλός.

Κάθε φορά που καπνίζεις, καις πίσσα και ένα άλλο σωρό από χημικά τα οποία κολλάνε πάνω στα ρούχα , τους τοίχους και τις άλλες επιφάνειες. Από την άλλη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν βρωμάει γιατί δεν καις κάτι! Ο παραγόμενος καπνός δεν είναι καπνός αλλά ατμός άοσμος, εκτός κι αν έχεις διαλέξει κάποια γεύση. Σε αυτήν την περίπτωση ο ατμός μπορεί να μυρίζει μέντα, καραμέλα ή φράουλα!

Λόγος #2 – Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ φτηνότερο

Ένας από τους λόγους που μάλλον διαβάζεις αυτό το άρθρο είναι επειδή έχεις βαρεθεί να δίνεις 4 ευρώ για κάθε πακέτο. Ένας μελλοντικός αναγνώστης πιθανότατα να έχει φτάσει να πληρώνει 5, 10 ποιος ξέρει ίσως και 20 ευρώ το πακέτο. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την στιγμή κάθε τσιγάρο κοστίζει τουλάχιστον 20 λεπτά του ευρώ. Αν αγοράσεις ηλεκτρονικό τσιγάρο θα κάνεις απόσβεση πολύ γρήγορα και θα γλιτώσεις πάρα πολλά χρήματα, τουλάχιστον 50 % από όσα ξοδεύεις σε ημερήσια βάση.

Λόγος #3 – Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ ασφαλέστερα

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε αναλυτικά τους κινδύνους που κρύβει το τσιγάρο. Καρκίνος, πρόωρος θάνατος, μειωμένες αντοχές, στυτική δυσλειτουργία, λίγο – πολύ τους ξέρουμε όλοι μας. Αν καπνίζεις σίγουρα θα έχεις προσέξει κάποια ανησυχητικά συμπτώματα, όπως χρόνιο τσιγαρόβηχα ή λαχάνιασμα όταν ανεβαίνεις σκάλες!

Απλά σκέψου πως κάθε τζούρα κανονικού τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 4.000 καρκινογόνες ουσίες. Ενώ κάθε τζούρα ηλεκτρονικού τσιγάρου περιέχει αποκλειστικά ατμούς νικοτίνης. Δεν είναι τυχαίο ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ ασφαλέστερο για τον οργανισμό μας, κάτι που το επιβεβαιώνουν και δεκάδες κλινικές μελέτες.

Μην ξεχνάς, η νικοτίνη είναι εθιστική αλλά δεν είναι επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Λόγος #5 Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορείς να καπνίζεις παντού

Σε αντίθεση με το κανονικό τσιγάρο, η χρήση ηλεκτρονικού επιτρέπεται –τουλάχιστον στην χώρα μας- παντού. Μπορείς άφοβα να καπνίσεις στην καφετέρια, μέσα σε δημόσια κτίρια ακόμα και στα αεροδρόμια χωρίς να φοβάσαι ότι θα σου κάνουν παρατήρηση ή ότι θα φας πρόστιμο.

Αν απαγορεύεται το τσιγάρο στον χώρο εργασίας σου, τότε το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η λύση! Δεν θα χρειάζεται πια να περιμένεις την ώρα του διαλείμματος, ούτε να βγένεις έξω στο κρύο τον χειμώνα για να καπνίσεις.

Λόγος #6 Είναι το καλύτερο μέσο διακοπής του τσιγάρου

Δύο πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η πιθανότητα να διακόψει κάποιος το τσιγάρο είναι σχεδόν διπλάσια όταν κάνει χρήση ecig αντί κάποιο άλλου συμβατικού μέσου, όπως για παράδειγμα οι τσίχλες και τα αυτοκόλλητα νικοτίνης.

Συνοψίζοντας, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία εναλλακτική λύση για όποιον επιθυμεί να γλιτώσει χρήματα, να προστατεύσει την υγεία του και να καπνίζει σε όποιο μέρος επιθυμεί άφοβα, χωρίς να αποχωριστεί την αγαπημένη του συνήθεια.

Το πόστ αυτό ήταν μια ευγενική χορηγία του i-cigarette.gr. Μπες στο http://www.i-cigarette.gr/ και μάθε περισσότερα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα οφέλη του και αγόρασε ένα ποιοτικό ηλεκτρονικό τσιγάρο στις καλύτερες τιμές του εμπορίου.

Leave a comment